Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата във Варна с незабавни следствени действия заради мъртвото момиче от Провадия

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна са започнали незабавно процесуално-следствени действия, след като вчера бе открита мъртва изчезналата 13-годишна Александра Любенова Сивриева от Провадия, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Воденото до момента от Районната прокуратура в Провадия досъдебно производство за отвличане е взето по компетентност от Окръжната прокуратура във Варна с оглед извършено умишлено убийство на малолетно лице, уточняват от прокуратурата.

Както БТА информира, тялото на мъртвото момиче бе открито вчера. Тя беше обявена за общодържавно издирване на 3 април, след като на 22 март по обяд напуснала дома си и оттогава беше в неизвестност.

Има задържан по подозрение в съучастие в смъртта на Александра. Полицията работи усилено цяла нощ, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова пред БНТ. Тя уточни, че тепърва ще се изяснява какво е участието на задържания.

Снощи тялото на 13-годишната Александра Сивриева беше открито в бившия Ловен дом в Провадия – заведение, изоставено от 15 години. Момичето беше в неизвестност от 22-ри март, а от 3-ти април полицията я обяви за общонационално издирване. Според източници от разследването един от свидетелите твърди, че е видял Александра да се качва в сребриста кола. В момента се работи и по тази версия, издирва се автомобилът. Тъй като по тялото не са открити следи от огнестрелни рани, се предполага, че причината за смъртта е удушаване. Това обаче ще стане напълно ясно след аутопсията. Друга версия, по която се работи, са осъществяваните от страна на момичето на поредица от запознанства в интернет.

Полицията все още не обявява официално името на момичето, тъй като се очаква разпознаване от родителите й.

Воденото до момента от Районната прокуратура досъдебно производство за отвличане е взето по компетентност от Окръжната прокуратура във Варна с оглед извършено умишлено убийство на малолетно лице.

Facebook logo
Бъдете с нас и във