Параграф22 Daily

§22 Новини

Протестираха изменена от съда мярка на мъж, обвинен за извършени данъчни престъпления, пране на пари и обсебване

Окръжна прокуратура – Ловеч протестира определение на съда, с което е изменена  мярка за неотклонение  от задържане под стража в домашен арест  по отношение на  41- годишен мъж. Лазар П. е  с повдигнато обвинение по досъдебно производство   за данъчни престъпления – избягване  установяване или плащане на данъчни задължения в големи размери, пране на пари и за обсебване - престъпление по чл.255,ал.3 от НК, чл.253,ал.4 от НК и по чл.206 ал.4 от НК.

На 15 януари 2016 г. Окръжна прокуратура- Ловеч е внесла искане в съда  за вземане мярка за неотклонение задържане под стража  по отношение на Лазар П.  Съдът  е оставил без уважение искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение домашен арест.  Прокуратурата е протестирала пред Апелативен съд Велико Търново, който е отменил определението и е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража” .

На 23 март 2016 г. обвиняемият е направил ново искане за промяна на мярката му в по-лека, което Окръжен съд Ловеч е уважил, като е изменил мярката  в домашен арест.

Прокуратурата отново протестира  по-леката мярка,  с искане лицето да остане под стража. Според обвинението, от събраните доказателства  може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянията за които му е повдигнато обвинение и има опасност да извърши нови престъпления или да повлияе на свидетели. Не е осъждан, но в Софийска градска прокуратура има висящо досъдебно производство за същото престъпление, което  обуславя наличие на висока степен на обществена опасност на деянието и на дееца.   Освен това обвиняемият не страда от заболяване, което да налага по медицински причини  промяна на мярката в по-лека.

Facebook logo
Бъдете с нас и във