Параграф22 Daily

§22 Новини

Проверката на ВСС за смъртта на съдия Цветан Ценов продължава с изслушване на председателя на СГС и магистрати от съда

На извънредно заседание днес, Комисията по професионална етика и превенция на корупцията изслуша Маша Стоянова и Стефан Ценов Стоянов /родители на починалия Цветан Ценов, съдия от Софийски районен съд/, във връзка с образуваната проверка по сигнал на Стефан Стойков и Николай Панков.

Комисията взе решение на 18 април 2016г. да бъдат поканени за изслушване председателят на Софийски градски съд Калоян Топалов, съдия Радостина Данаилова, ръководител на Търговското отделение в СГС, както и съдията, с когото Цветан Ценов е работил в един кабинет.

На брифинг пред журналисти, председателят на КПЕПК г-н Ясен Тодоров заяви, че по решение на Комисията е поискано да бъде предоставена информация за хода на досъдебното производство, образувано във връзка със смъртта на Цветан Ценов.  Комисията по професионална етика и превенция на корупцията възложи на Дирекция „Публична комуникация и протокол” да обобщи медийните публикации във връзка с кончината на съдия Ценов, както и твърденията и изказванията на председателя на СГС пред медии, в които според родителите на Ценов има сериозни противоречия.

Към преписката образувана по сигнала на Ст. Стойков и Н. Панков е присъединена преписката по сигнала от проф. Недим Генджев – председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет, по повод производството по вписване на мюсюлманското вероизповедание, както и Декларацията на Управителния съвет на  Българската съдийска асоциация от 19 февруари 2016 г.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във