Параграф22 Daily

§22 Новини

Путин е невинен: „Убитият” в Киев руски журналист се оказа жив и здрав

Руският журналист Аркадий Бабченко, за когото се смяташе, че е убит в Киев вчера, се оказа жив и здрав, пише BBC. Бабченко се появи на пресконференция по украинската телевизия. На нея, началникът на украинските тайни служби, Васил Христак потвърди, че журналистът е жив, сочи и Нова Тв. „Според информацията, която получиха украинските тайни служби, убийството на руския журналист Аркадий Бабченко е било поръчано от самите руски служби”, заяви Христак.

Критикуващият Кремъл руски журналист Аркадия Бабченко, който бе обявен за убит в Украйна, заяви днес, че е участвал в операция за разобличаване на поръчителите на убийството му, а Киев заяви, че руските служби са платили $40 000 на украинец, за да свърши мръсната поръчка, предаде Ройтерс.

Бабченко благодари на украинските служби, че са спасили живота му. „Засега съм жив“, каза журналистът.

Грицак заяви, че покушението срещу Бабченко е готвено два месеца и че е задържан украински гражданин, който признал, че руските служби са му платили 40 000 долара за убийството на журналиста. По-рано съпругата на Бабченко заяви, че той е бил застрелян в гърба, докато излизал от апартамента им в Киев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във