Параграф22 Daily

§22 Новини

Работници от "Винпром Карнобат" блокираха жп линията Бургас-София

Работниците от затворения от Агенция „Митници” „Винпром Карнобат” блокираха жп линията Бургас-София в събота сутрин. Недоволството им е заради затварянето на заводите на подсъдимия за данъчни престъпления и пране на пари бизнесмен Миню Стайков.

В петък сутрин бяха запечатани три данъчни склада – спиртоварната, фабриката за вина и бутилиращото производство във Венец. Според ръководството на „Винпром Карнобат” не им била представена писмена заповед за акцията. Твърдят, че тя на практика оставяла близо 3000 души без работа.

На територията на компанията митничари и жандармеристи има още от 6 септември, когато при спецакция беше арестуван собственикът Миню Стайков.

От Агенция „Митници" уточняват, че проверката на данъчните складове е констатирала множество нередности. За да бъдат обезпечени доказателствата за тези нарушения обектите се запечатват за 48 часа, а мярката може да бъде продължена с определение от компетентния съд.

На място, за да разговаря с протестиращите, пристигна директорът на Регионалната дирекция „Митници" Валери Стефанов. Той обясни, че писмени заповеди за запечатването на складовете са предоставени на членове на управителния съвет на фирмата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във