Параграф22 Daily

§22 Новини

Радан Кънев беше разпитан във връзка с разследването за корупция в ИА "Автомобилна администрация"

Лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев беше разпитан  във връзка с разследването за корупция в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".  Кънев остана в Националното следствие половин час, след това си тръгна, избягвайки среща с журналистите. 

Той  е бил питан за информацията, с която разполага за злоупотреби в автомобилната администрация. След като на брифинг преди две седмици, Кънев говори, че в бившата ДАИ имало две корупционни схеми, контролирани от ГЕРБ и от ДПС, днес той е дал на разследващите конкретни примери за това как са действали те.

От спецпрокуратурата казаха за "Хоризонт", че лидерът на ДСБ е обяснил, че за случаите е получил информация  от симпатизанти, с които се е срещал при обиколките си в страната. Според тези данни - в Благоевград, Хасково и Видин са издавани разрешителни за превоз на хора и товари само на партийни членове  на ГЕРБ и ДПС. Тепърва ще се проверява достоверността на тези сигнали. 

Радан Кънев беше призован на разпит още миналия понеделник, но не са яви,защото беше на среща с избиратели във Варна. В профила си във Фейсбук той написа,че заради неявяването му, е бил глобен с 300 лева, но от спецпрокуратурата обясниха, че след явяването на Кънев днес, санцкията е отменена. 

Кънев е вторият политик, призован на разпит по аферата с подкупите в бившата ДАИ.  В Националното следствие, където се помещава част от спецпрокуратурата преди три седмици беше и транспортният министър. И Ивайло Московски избра тогава да се скрие от журналистическите въпроси. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във