Параграф22 Daily

§22 Новини

Радикалният ислям е в ромските махали, заяви Петко Асенов от НЦРР в България

Трябва да се вземат мерки в София и в цялата страна, имаме информация, че навлиза радикалният ислям в ромските махали. Това заяви на пресконференция в Националния пресклуб на БТА Петко Асенов, председател на Националния център за развитие на ромите в България, соч4и БТА.

Асенов допълни още, че ще поиска проверка защо деца от Бургаско се извозват до неопределени места и на какво ги обучават там, кой им дава пари, дрехи и храна. Той заяви още, че ще предложи на Министерски съвет да се създадат комитети по сигурността в ромските махали.
Според Асенов службите трябва да знаят какво се случва в държавата и да вземат мерки. Той добави, че от ДАНС и ГДБОП са звъняли да го питат дали се разпространява радикален ислям в ромските махали.

Петко Асенов сигнализира и че забраната за бурки не се спазва в Пазарджик, където той е бил на посещение преди месец и половина.

Директорът на Националния център за развитие на ромите каза също, че до края на годината 200 млн. евро ще дойдат в България по норвежка програма за помощ на ромския етнос. Испански инвестиционен фонд също чрез средства ще помогне за създаване на къщички за ромите у нас, допълни Асенов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във