Параграф22 Daily

§22 Новини

Районният обвинител на Средец Валентина Маджарова стана Прокурор на България за 2015 г.

Административният ръководител на Районна прокуратура – Средец г-жа Валентина Маджарова получи ежегодната награда „Прокурор на годината“, която се определя от Асоциацията на прокурорите в България. Маджарова е била единодушният избор на прокурорите в Асоциацията. Тя има близо 14 години стаж в съдебната система. През 2015 г. е избрана за районен прокурор на Средец, като мандатът е втори за нея.

„Полученото признание е изключително голяма чест за мен. Наградата е за мен, но и за целия екип на Районна прокуратура - Средец. Мисля, че с работата си през годината показахме, че тя е заслужена. Радвам се и защото работата на малките прокуратури обикновено остава в сянката на тези в големите градове, но тази година нещата са различни“, каза Маджарова, която получи наградата по време на официална церемония в Цигов Чарк.

През 2015 г. Маджарова, която е майка на три деца, работи в гр.Средец заедно със само още един прокурор.

Мотивите за нейния избор са постигнатите отлични резултати по отношение на срочността и качеството на прокурорските актове,  от друга - незначителният брой на върнатите дела (едно за цялата 2015 г.) и липсата на влезли в сила оправдателни присъди.

Други мотиви, довели до избора на Маджарова, са - увеличен обем на работата в сравнение с предходни години и в сравнение с други районни прокуратури, липса на дела без продължен срок на разследване, произнасяния само в законоустановени срокове, максимално скъсяване на досъдебната фаза, особено по дела, свързани с бежанската криза, липса на оправдателни присъди, липса на отменени постановления за прекратяване и липса на дела по Закона за отговорността на държавата за вреди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във