Параграф22 Daily

§22 Новини

Раница в кофа до Халите вдигна на крак полицията

Съмнения за бомба затвориха Халите в столицата.Съмнителен багаж е намерен на втория етаж на халите. Служител на реда в самите хали е реагирал на съмнителния багаж. Районът е отцепен и строго охраняван от служители на реда. На място има полицейски коли и линейка, както и автомобил на пожарната.

Служителите на заведенията и магазинчетата са изведени навън. Отцепването на Халите предизвиква засилен граждански интерес сред разхождащите се на съседната улица "Пиротска". Магазините и заведенията на улицата не са затворени, нищо, че са в непосредствена близост, само на около двадесетина метра от Халите. Метрото работи, чиято спирка излиза на Централните хали.

В момента в сградата на Халите има няколко полицейски служители - специалисти по обезвреждане на взривни устройства. Служители на търговските обекти в Халите разказват, че изобщо не са обърнали внимание на оставения багаж. Някои даже разказват, че дори са пипали чантата. Полицаите са инструктирани да стоят в района в случай, че Халите бъдат отворени по-рано от законово определения за такива случаи срок от 24 часа.

Централните хали в столицата се намират на стратегическо място точно между джамията и синагогата. Припомняме също така, че едни от най-предпочитаните места от терористите за извършване на атентати са местата, където се събират много хора. Такива са метрото и големи търговски обекти като молове.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във