Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследване за незаконно държане на боеприпаси в къща в Костенец и изготвени неистински официални документи

Под ръководството на Районна прокуратура – Ихтиман се води досъдебно производство за извършени престъпления в гр. Костенец по чл. 308, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 04.12.2018 г., на територията, обслужвана от РУ Костенец, е била проведена специализирана полицейска операция по линия „Противодействие на държането и разпространението на акцизни стоки без български бандерол и на престъпления, свързани с изготвянето на неистински документи“. В рамките на акцията, са били установени вещи и боеприпаси - предмет на извършени престъпления.

При условията на неотложност е било извършено претърсване в частен имот на ул. „Бузлуджа“ в гр. Костенец и иззети неистински официални документи за завършено образование и придобита квалификация, съставени с цел последващо им използване.

В стая на първия етаж от къщата без надлежно разрешително били държани деветдесет и осем патрона калибър 5,6 мм.

За срок до 24 часа, със Заповед по Закона на МВР, е бил задържан И.С. Впоследствие същият бил освободен, поради заключение на дежурния лекар във ФСМП гр. Костенец относно това, че здравословното му състояние не позволява да бъде задържан и конвоиран. По делото е било приложено и решение на ТЕЛК, от което е видно, че лицето е с 99% трайно намалена работоспособност.

Предстои на И. С. да бъде повдигнато обвинение за извършените от него престъпления. Разследването по делото продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във