Параграф22 Weekly

§22 Новини

Ресторант ще плати 70 000 кан. долара за изгорен език

Жителка на канадската провинция Квебек спечели в съда уникално дело за изгорен от гореща супа език и ще получи от потърпевшото заведение сумарна компенсация от 69,455 канадски долара, съобщи местният вестник The National Post.


Според журналистите, 58-годишната канадка е подала иск в съда срещу местния ресторант Tim Hortons, където през далечната вече 1998 г., по обед, си изгорила езика и устата с вряла картофена супа, което й причинило многогодишна болка, загуба на вкусови усещания и дори непрекъсната депресия, в резултат на която жената загубила пълна работоспособност.


Въпреки твърденията на адвокатите на ресторанта, че в него винаги се сервира супа с нормална температура, съдията решил, че практиката за определяне на оптималната температура за сервиране на супите в този ресторант поне до 2004 г. е била "крайно непоследователна", а ресторантът не е предупреждавал своите клиента за това, че сервираната им гореща супа може да представлява сериозна заплаха за тяхното здраве.


След десетдневни непрекъснати заседания, Върховният съд присъдил на потърпевшата канадка компенсация от 33,333 канадски долара и и още 36,121 долара за направени съдебни разходи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във