Параграф22 Daily

§22 Новини

Росриболовство лишава от квоти за улов на риба компании, контролирани от чужденци

Руският държавен регулатор Росриболовство започна да разваля през съда договори за предоставяне на квоти за риболова в руски води с компании, които - според руската антимонополна служба ФАС, незаконно се намират под контрола на чужденстранни инвеститори, съобщава ТАСС. Тези мерки били насочени към постигане на по-голяма прозрачност в риболовния отрасъл и същевременно защитавали сигурността на държавата, отбелязват още от ведомството.

От октомври до края на декември 2018 г., в Росриболовство са постъпили пет заключения на ФАС, които са влезли в законна сила след съответните съдебни решения. Става дума за собствеността върху компаниите "Атлантика" ООД , ПАО ХК "Далморепродукт", "Тайфун" ООД, "КРАБ ДВ" ООД и "Зарубинска база на флота" ООД.

С тези си действия Росриболовство създава опасен прецедент. Регулаторът вече е подал искови молби в Арбитражния съд на Москва за разваляне на договорите за предоставяне на квоти в риболова с компаниите "Атлантика"ООД, "КРАБ ДВ" ООД и ПАО ХК "Далморепродукт" заради отказът им да развалят договорите по взаимно съгласие.

В края на февруари тази година ще бъдат подадени искове в Арбитражния съд на Москва и срещу ООД "Тайфун" и ООД "Зарубинска база флота".

Facebook logo
Бъдете с нас и във