Параграф22 Daily

§22 Новини

РП - Асеновград протестира съдебния акт на районния съд, с който е върнато делото спрямо 11 мъже, извършили хулигански действия в района на язовир „40-те извора“ и в гр. Асеновград

На 18 октомври 2017 г. Районна прокуратура - Асеновград внесе в законния срок протест срещу съдебния акт на Районен съд-Асеновград, с който, заради процесуални нарушения, е върнато делото спрямо 11 обвиняеми за извършено хулиганство с особена дързост и цинизъм, отправяне на закани с убийство и нанасяне на средни телесни повреди по хулигански подбуди.

Деянията са извършени на 26 юни 2017 г. в района на язовир „40-те извора“ и в гр. Асеновград. Протестът е внесен чрез Районен съд-Асеновград до Окръжен съд-Пловдив.

Районна прокуратура-Асеновград счита, че в хода на досъдебното производство и при изготвяне на обвинителния акт не са били допуснати нарушения на процесуалните правила и поради тази причина предлага да се отмени горепосоченото разпореждане и делото да се върне в Районен съд-Асеновград за насрочване и разглеждане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във