Параграф22 Daily

§22 Новини

Румен Радев: Акции много, присъди малко

В президентската администрация е имало сигнали за нередности при даването на българско гражданство, обяви държавния глава Румен Радев. Той уточни, че сигналите са давани на прокуратурата. "Всички сигнали са предадени на прокуратурата. Имал съм разговори и с ДАНС, и с прокуратурата по този въпрос", каза Радев, сочи БНР.

Президентът не даде оценка на акцията в Агенцията за българите в чужбина, но посочи, че пресичането на злоупотреби е условие за оздравяване на държавността: "Акции много, присъди малко в България. Рано е да давам оценки. Това можем да направим, след като обвинението бъде успешно защитено в съда. Но, при всички положения разследването и пресичането  на злоупотреби в изпълнителната власт, която разпределя и харчи публичния ресурс е задължително условие за заздравяване на държавността", допълни още Радев.

По повод повдигнатите обвинения и арести на бизнесмени от миналата седмица, президентът посочи, че  успешната борба с олигархията изисква правоохранителните органи да не попадат под влияние: "За да имаме успешна борба с олигархията трябва да имаме правоохранителни органи, които да не се влияят от политическата конюнктура, да бъдат подвластни единствено на закона и да навлизат и в икономическия и политическия периметър на управляващите", заяви президентът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във