Параграф22 Daily

§22 Новини

Само пред офиса на управляващите ще се паркира безплатно

Още невъведена официално „синята зона“ за паркиране на автомобили в центъра Габрово и вече скандалите, с много неизвестни, запознаха да зреят.Участъкът от ул.“Иван Гюзелев“, в който паркирането на автомобили няма бъде платено. Оказва се, че в идеалния център на областния град съществува част от улица, на която паркирането на моторни превозни средства ще продължи да бъде безплатно, дори и при новите правила за престой и паркиране. Това ще стане, ако готвената Наредба бъде приета в този си вид на следващото заседание на Общински съвет – Габрово, в края на месеца, сочи Gabrovonews.

Става въпрос за централната улица „Иван Гюзелев“, по-конкретно в отсечката между ул.“Елисавета Попантонова“ и ул. „Априловска“, на която е разположен партийният офис на политическата партия, управляваща днес в Габрово.

За това сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател, с очевидно тънко репортерско мислене. Според него обособената зона, освободена от платено паркиране пред партийната централа, е направена целенасочено, тенденциозно, в интерес на определен кръг заинтересовани лица, които да паркират автомобилите си в центъра на Габрово без да си плащат.

Освен това по този начин вероятно не е бил проявен еднакъв критерий при определянето на това кои улици ще попаднат в така нар. „синя зона“ и кои не, като доказателство за това е именно посоченият фрапантен пример.

„След като прочетох във вашата медия, че Община Габрово организира Информационен ден за гражданите, за да ни запознае с Наредбата за „синята зона“, правилата и кои улици ще попаднат в нейния обхват, влязох в разработената графична част. Останах изумен и много изненадан от видяното. От визуализацията с учудване установих, че точно пред централата на въпросната партия паркирането ще бъде безплатно! Нещо, което не може да се види и каже за цялата ул. „Иван Гюзелев“. Това е недопустимо и определено говори за „секретни критерии“ и задкулисие при изготвянето на „синята зона“, гневи се авторът на сигнала, който подозира, че някой висшестоящ партиен кадър по всяка вероятност има пръст в цялата работа, опитващ се да уреди безплатното паркиране на своите.

Участъкът от ул.“Иван Гюзелев“, в който паркирането на автомобили ще бъде платено. "Какво излиза? Че за едни ще си плащаме, а други – са привилегировани, заради сегашното си положение!“, възмущава се още читателят.

По думите на гражданина, потърсил ни за съдействие да дадем гласност на проблема, решение има и то може да бъде търсено по два начина. Единият е паркирането в участъка между ул.“Елисавета Попантонова“ и ул. „Априловска“ да стане платено, като бъде обхваната цялата улица, или  ул.“Иван Гюзелев“ да не бъде включвана в „синята зона“ за престой и паркиране.

Снимка: Gabrovonews

Facebook logo
Бъдете с нас и във