Параграф22 Daily

§22 Новини

САЩ разследват Snap във връзка с IPO-то ѝ

Американското министерство на правосъдието и Комисията по ценните книжа и борсите са призовали Snap да разкрие допълнителна информация за нейното първично публично предлагане, което се проведе през март 2017 г., сочи предаването "Бизнес старт".

В изявление Snap посочва, че е отговорила на правителството, както и на останалите заявки за информация. Запитванията са в резултат на продължаващото дело, в рамките на което инвеститори обвиняват Snap, че ги е подвела за това как конкуренцията от Instagram на Facebook е повлияла на растежа на компанията".

Snap коментира, че вярва, че федералните регулатори „разследват проблеми, свързани с преди това обявените обвинения по групово дело относно информацията, оповестена около IPO-то", посочи технологичният редактор. "Приложението на Snap – Snapchat, отчете разочароващ ръст на броя нови потребители, откакто компанията направи IPO за 3,4 млрд. долара. Тя обяви и растеж на продажбите, който се оказа над очакванията на анализаторите. Същевременно Snapchat свива загубата си, но въпреки това стойността на акциите ѝ продължава да потъва. Книжата на компанията завършиха борсовата сесия във вторник на цена от 6,71 долара, под цената от IPO-то от 17 долара".

Компанията заяви, че информацията, която е давала преди листването си е „точна и пълна“. Snap потвърди, че ще продължи да съдейства на Комисията по ценните книжа и борсите, както и на Министерството на правосъдието, отбеляза тя

Facebook logo
Бъдете с нас и във