Параграф22 Daily

§22 Новини

САЩ: Високо ценим партньорството с България и ще работим за неговото надграждане

Министър Маринов проведе поредица от срещи в Държавния департамент на САЩ.  С координатора за борба с тероризма обсъдиха актуалните развития и предизвикателства в противодействието на международния тероризъм и състоянието и  достиженията на двустранното сътрудничество в тази област. Работим наистина добре в тази сфера, подчерта координаторът. Наясно сме със стратегическото разположение на България, ценим съвместната ни работа и сме готови да продължим да оказваме съдействие за повишаване на капаците и способностите на българските правоохранителни органи.

Министър Маринов подчерта приоритетното значение, което България, като държава на първа линия отдава на граничната сигурност и борбата с тероризма. Той изтъкна важността на широката договорно правна база за двустранно взаимодействие и ролята на информационния обмен и директните контакт между партньорите. Потвърди стратегическия характер на партньорството със САЩ и подчерта приноса на страната ни към сигурността на Балканския регион. Силно подкрепяме европейската перспектива на Западните Балкани като гарант да стабилността в региона, подчерта вътрешният министър.  Убедени сме, че само активното взаимодействие, основано на партньорство и доверие, може да даде конкретни резултати.

България е силен партньор на САЩ н региона, подчерта координаторът. Високо ценим създаденото партньорство и ще работим за неговото надграждане, в това число в областта на киберсигурността.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във