Параграф22 Daily

§22 Новини

Шефове от Великотърновско си искали от служителки, посягали и на колеги

Работници и работнички от Великотърновска област се оплакват от сексуален ипсихически тормоз на шефовете си. Сигнали за това са постъпили в регионалния офис на КНСБ информира шефката на конфедерацията Иванина Янкова. Случаите от подобно естество са 35 и идвали както от жени, така и от мъже. „Проблемите , които се поставят в нашите приемни, вече не са за неизплатени и забавени заплати, а за сексуален и психически тормоз. Случаите са главно в заведения и в сферата на търговията и туризма. Ние нямаме компетенция за намеса, затова съдействаме за връзка с комисията за защита от дискриминация“, уточни Янкова, сочи великотърновският вестник "Борба".

Според нея заради факта, че шефове искали секс услуги от подчинените си, вече имало и случаи на прекратени трудови договори, а санкциите са драстични.

Над 12 500 члена вече има най-големият регионален синдикат в областта ни. В момента неговите експерти работят по утвърждаването на колективните трудови договори. От КНСБ декларираха и пълно съдействие за всички трудещи се във връзка с неуредици на работното място.

Конфедерацията осигурява стипендии от фондацията си на името на д-р Жиелязко Христов за деца, чиито родители са загинали в злополуки. 45 са случаите за последната година в страната. Месечна издръжка в размер на 50 лв. получават четири деца от Велико Търново и Златарица, чиито родители са починали на работа. Средствата ще се дават до навършването на 18 години. Серия от благотворителни инициативи, свързани с подпомагане на нуждаещи се, обявиха от конфедерацията.

Една от първите е благотворителна кампания за осигуряване на пералня и сушилня за един от местните центрове за настаняване от семеен тип на деца, каза още Иванина Янкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във