Параграф22 Daily

§22 Новини

Шофьор осъди община за неопесъчен път

Мъж от Девин осъди местната община заради неопесъчен път. Районният съд в родопския град наложи управата да плати 525 лв. обезщетение за щетите по автомобила му, съобщи Нова телевизия.

Една февруарска сутрин Борислав пътувал с колата на майка си. „И колата всъщност попадна в заледен участък и колата стана напълно неуправляема. Нямаше как да предприема никаква спасителна маневра, тъй като насреща имаше автомобил, в дясно както виждате е стълба и около 15 м. имах спирачен път", обясни Борислав Пеев.

Автомобилът не можа да спре и се ударих в спрелия пред мен руски джип. За щастие при инцидента няма пострадали. Следват два акта. Единият за 20 лв на снегопочистващата фирма, че не е опесъчила пътя. Вторият на Борислав за движение с несъобразена скорост. Той обаче не е съгласен и започва съдебна битка със собственика на пътя - община Девин.

„За да докажем, че все пак някой не си е свършил работата. Вещото лице доказа, че моята скорост е била 20,22 км, което е в рамките на нормалното за участъка .Доказа се практически, че аз не съм се движел с несъобразена скорост. А основната причина е заледеният участък от пътя", добави Борислав Пеев.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване и от двете страни. От местната управа обясниха, че още не са решили как ще действат в случая. Борислав обаче смята да продължи съдебната битка.

„Много пъти съм си задавал въпроса, ако случайно пресичаше пешеходец и аз не можех да спра, може би щеше да стане най-лошото", каза още Борислав Пеев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във