Параграф22 Daily

§22 Новини

Скандалът с боя в РУП - Враца се разгаря, скрили инцидента и не го докладвали

Скандалът с женския бой в сградата на районното полицейско управление във Враца се разгаря, установи проверка на информационна агенция BulNews.bg. Миналата сряда старши разследващ полицай Мариета Венова брутално преби своята подчинена Рени Макавеева. Оказва се, че в опита да потули скандалния инцидент, шефът на районното Георги Митов /на снимката/ не е докладвал за него в окръжната следствена служба. По закон за всеки случай, в който са замесени полицаи, незабавно се уведомява дежурния следовател, а в сряда това не е било направено. От следствието дават пример, че дори патрулка нощем да блъсне куче, веднага се докладва инцидента, пък макар да има само пукната броня на автомобила.

Боят в сряда става преди обед и от този момент нататък започват опитите да бъде потулен. До късния следобед за него не е знаел и временният директор Цвети Стоянов. Проверяващите от София, които в момента нищят работата на местните полицаи, пък научили за инцидента едва на другия ден и то от BulNews.bg. Свидетели казват, че били много разочаровани…

Веднага след боя представителят на задкулисието Николай Петров, известен в крими средите като Ники Турчето, започнал панически да звъни на запознати със случая, за да ги увещава да го пазят в тайна. Турчето положил всички усилия да запази шефа на районното Георги Митов, който е на ясла при него и по този начин контролира града. Факт е, че редови полицаи, които през деня са били по задачи, така и не са разбрали за боя, въпреки че в края на работното си време се върнали в сградата.

По-късно вечерта, когато вече става ясно, че информационна агенция BulNews.bg има пълната информация за случилото се, бяха мобилизирани посредници, които чрез есемеси и на вайбър молеха управителя на медията да не огласява скандала или поне да бъде задържан в тайна няколко дни.

В цялата суматоха около случая отново изпълзя на светло уволненият дисциплинарно от полицията Цецо Благоев. Използвайки незнанието на някои национални медии, пред тях той напоително обяснява, че виновен за боя в сградата на районното бил освободеният преди месец бивш шеф на дирекцията Димитър Газибарски. За негово съжаление пълната отговорност за случващото се в районното управление на полицията носи неговият началник, в случая Георги Митов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във