Параграф22 Daily

§22 Новини

Сложиха на тезгяха огромен производствен имот във Вършец

Частен съдебен изпълнител обяви на търг огромен имот във Вършец, научи BulNews.bg. Това ще е първата публична продан на обектът, собственост на „Елснер – София“ ЕООД, който е за производство на дълбоко замразени плодове и зеленчуци. Причината за разпродажбата е, че фирмата е задлъжняла към банкова институция.

На тезгяха са сложени имот с площ 9 530  кв. метра, който се намира в края на Вършец, на изхода на града. Дворното място е оградено с ограда и със стоманобетонни панели, над които има бодлива тел върху метални тръби. Производствената площадка е бетонирана и е в задоволително състояние.

В имота има изградени няколко големи сгради. Най-голямата от постройките е с площ от 3 726 квадратни метра и се състои от опаковъчна и експедиционна зала, всички термоизолирани, три камери за дълбоко замразяване, тунел за шоково замразяване, зала за контрол и рампа за приемане на стока. Конструкцията е масивна, изградена е през 1998 г. и е в добро състояние.

Другата сграда представлява хладилник /едноетажна сграда с помещения за хладилна инсталация/. Продава се и масивна постройка за компресорно помещение, която се състои се от работна зала и такава за наблюдение и контрол на съоръженията.

В имота има и сграда с битови помещения, съблекални, две тоалетни и общо помещение. Подът е теракотена настилка, стените са с фаянсова облицовка и латекс, а таванът е от латекс и метални профили. Дограмата е PVC, а покривът е от стоманобетонна плоча, с паро-, хидро- и топлоизолация. Сградата е построена през 1989 г. и е в отлично състояние.

Производственият имот се допълва от двуетажна административна сграда с площ от 282 кв. метра. Тя е с два входа, като от единия се влиза по рампа към каса, две канцеларии и механична работилница. Вторият вход води до горния етаж по вътрешно стълбище към приемна и четири канцеларии.

Последната сграда на терена е с площ от 547 кв. метра и представлява едноетажен стоманобетонен склад, съставен от три помещения.
Производствената база не е в експлоатация, допълва съдебният изпълнител.

Началната цена, от която започва наддаването за имота, е 627 848 лева, а търгът ще се проведе на 27 юли от 13 часа в районния съд в Берковица.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във