Параграф22 Daily

§22 Новини

Случаят "Емилиян Гебрев" е бил в полезрението и на МВР, и на западните ни партньори

Министър Младен Маринов поздрави служителите на областната дирекция на МВР и гостите на церемонията за откриване на обновената сграда на ОДМВР. В знак на благодарност за извършените ремонтни дейности, министърът награди с  Плакет на МВР кмета  Петър Паунов. „Благодарен съм на местната власт в лицето на кмета Паунов, че наред с образованието и здравеопазването, сигурността в областта е изведена като фактор от изключителна важност за добруването на жителите на Кюстендил. Всички усилия, положени за подобряване на средата в тази посока ще дадат резултат в бъдеще, ще допринесат за подобряване на сигурността в района. С обновяването на сградата се осигурява  възможност за достъп на гражданите в неравностойно положение до всички услуги, ще се подобри и обслужването на гражданите. Всичко това повишава и доверието на обществото към полицейските служители, подчерта министър Маринов. Той увери, че ръководството на министерството продължава да работи за подобряване на битовите условия на служителите, за обновяване на автомобилния парк на областните дирекции с нови коли, доставени по европейски програми, в процес е оборудването на всеки полицейски служител със средства за лична защита и средства  за въздействие в критични ситуации.   Министър Младен Маринов припомни, че едно от основните задължения на полицията е грижа към хората и изрази надежда, че по-добрите условия ще допринесат за по-доброто и качествено обслужване на гражданите.

На церемонията присъстваха директорът на Главна дирекция „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски, директорът на ОДМВР ст. комисар Елиан Стамболийски, директорът на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев,  областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев. Кметът Паунов изрази удовлетворение от работата по реновиране на сградата на областната дирекция и подчерта, че средствата по проекта на стойност 1 175 000 лв. са осигурени по оперативна програма „Региони в растеж 2014 -2020“.

Проектът е на Община Кюстендил и се осъществи в партньорство с Министерството на вътрешните работи. Целта е  подобряване на енергийната ефективност, качеството на работната среда и осигуряване на достъп на хора с увреждания до сградата. Кметът пожела на служителите здраве и успешно справяне със задачите им по гарантиране сигурността на гражданите на Кюстендилска област. По време на тържеството беше отслужен водосвет от архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия отец Генади Генадиев.  

Случаят Емилиян Гебрев през цялото време е бил както в нашето полезрение, така и в пълен синхрон със западните партньори. Има издадена международна заповед за разследване, която е изпратена във Великобритания, заяви в Кюстендил министърът на вътрешните работи Младен Маринов. ”Така че, уверявам ви, всичко което може да се направи се прави и работим по всички обстоятелства.Сигналът през 2015 г. идва от ВМА за настанено лице в безпомощно състояние.Незабавно започнахме процесуални действия, беше образувано досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител.

В хода на разследването бяха проведени всички оперативно-издирвателни мероприятия, множество експертизи бяха назначени по случая, всичко беше извършено в пълен обем”, коментира министър Маринов. Министър Маринов бе категоричен, че се работи по всички версии. Емилиян Гебрев  уведомява МВР в края на 2018 г., че сам си е платил изследване във Финландска лаборатория, при последните данни които е предоставил, за да се възобнови досъдебното производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във