Параграф22 Daily

§22 Новини

Служители на МВР от цялата страна се събраха на протест в столицата

Национален протест на полицаите под надслов "За достойно заплащане " започва след минути в София. Шествието ще тръгне от Министерството на вътрешните работи, ще премине през Министерството на финансите и ще приключи пред Народното събрание. По закон служителите на МВР нямат право да протестират, но протестните им действия вече се превръщат в традиция най-вече около гледането на бюджета, сочи БНТ.

Две са исканията им - 15 % увеличение на възнагражденията им и изцяло нов закон за МВР. Според Илия Кузманов, зам.-председател на УС на СФСМВР, обещаните 55 млн. не стигат. Отчитаме го като една подигравка и не кореспондира с нашето искане от 15 на сто от тази година. Обещаните 55 млн. чуваме само чрез медиите, не е официално предложено. Това е не повече от 3% увеличение.

Логиката е много ясна - осигуровките ще погълнат около 25 млн., големият обем извънредния труд по председателството също ще отнеме. Това не кореспондира с казаното от министър Радев, че това е 5%-но увеличение. Това не кореспондира с нашите искания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във