Параграф22 Daily

§22 Новини

Служители от НАП в Русе тръгват на масирани проверки за абитуриентските балове

Служители от НАП в Русе ще организират от идната седмица масирани проверки по повод на абитуриентските балове. Това съобщиха от офиса на приходната агенция. Традиционните им проверки ще обхванат всички отрасли, свързани с тържествата на младежите за завършване на гимназиалното им образование.

През деня ще бъдат наблюдавани търговците на цветя, фризьорските салони и козметичните студия, а вечер приходните служители ще държат под око ресторанти, дискотеки и увеселителни комплекси не само в Русе, но и в целия регион. Внимание ще бъде обърнато и на по-малките заведения, които напоследък са предпочитани от родителите, за да посрещнат в тях роднините и приятелите си.

Навсякъде приходните служители ще следят за реално отчитане на търговските обороти и издаване на фискални бонове за всички поръчки. Вече са направени анализи по метода за оценка на риска и дистанционни наблюдения на касовите апарати с използване на данни от минали години на различните типове заведения и е създадена организация за тяхното ефективно наблюдение от редуването на няколко контролни екипи. Осигурено е съдействието и на други държавни институции.

От НАП припомнят, че за неиздаване на касова бележка наказанието е имуществена санкция за юридически лица и еднолични търговци в размер от 500 до 2000 лева. При повторно нарушение глобата е от 1000 до 4000 лева. За продавача или лицето, което е било длъжно да издаде фискален бон, но е приело плащането, без да изпълни задължението си, глобата е от 100 до 500 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във