Параграф22 Daily

§22 Новини

Служителите в офиси трябва да мигат по-често

Вестник „Дейли Мейл“ разказа за резултатите от изследването на британската компания Hycosan and Optase Eye Care, които оценяват влиянието на работата в офиси с компютър върху зрението. Това съобщи БГНЕС. Проучването установи, че един типичен служител в офис прекарва повече от 5,5 часа на ден, непрекъснато гледайки екрана на компютъра. 88% от хората с такава специфичност на работния ден се оплакват от сухота и тежест в очите, а също така страдат от синдром на "уморени очи".

Повече от една трета от офис работниците страдат от главоболие, което е резултат от напрежението в очите. Изследователите отбелязват, че двама от петима респонденти не могат да си спомнят нито един ден, който биха прекарали далеч от компютърните екрани или смартфоните. Офталмолозите смятат, че последиците за зрението и здравето на служителите в офиса ще бъдат по-малко, ако по-често мигат. Когато погледнем екрана, мигаме от един до три пъти в минута, докато без концентрация върху екрана човек мига до 20 пъти в минута.

Мигането спомага за поддържането на очите овлажнени и ги предпазва от замърсяване и дразнене. Недостатъчно честото мигане води до размазани образи, , сухи очи и главоболие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във