Параграф22 Daily

§22 Новини

Собствениците на тютюневия склад в Пловдив внесоха жалба в съда

Собствениците на фирмата, която стопанисва полуразрушения тютюнев склад в Пловдив, в поредно писмо до медиите съобщават, че са внесли жалба в съда. Те настояват магистратите да дадат отговор на въпроса дали сградата на улица "Одрин” 8 е паметник на културата или не и как трябва да бъде третирана, предаде БНР.

Намерението си да търсят съдебна намеса в разрешаването на казуса, собствениците на бутнатия тютюнев склад, обясняват с факта, че до момента, не са получили от Министерството на културата официален документ, който да доказва, че постройката на улица "Одрин" 8 е паметник на културата. От фирмата за пореден път уверяват, че документът, с който разполагат, по категоричен начин доказва, че складът не е такъв. Те изразяват също своето недоумение от липсата на каквито и да било усилия да се преодолее забъркания хаос - информационен, документален и административно-процесуален, като припомнят също, че събарянето на склада временно е спряно, предвид разпореждането на прокуратурата.

Собствениците предупреждават, че има опасност от самосрутване на сградата.

Миналата седмица в писмо до медиите от фирмата съобщиха, че проектът им предвижда запазване на фасадата на сградата на тютюнев склад.

Facebook logo
Бъдете с нас и във