Параграф22 Daily

§22 Новини

Специализираната прокуратура започва проверка срещу кмета на Поморие Иван Алексиев

Специализираната прокуратура започва проверка срещу кмета на Поморие Иван Алексиев. Причината е установени от бургаската прокуратура нарушения по Закона за общинската собственост - във връзка с продажбата на терен за строителството на хотел до Яворовите скали в града.

Окръжната прокуратура в Бургас установи, че по случая с промяната на статута на земята край Яворовите скали и продажбата ѝ са извършени административни нарушения и най-вероятно престъпления от общ характер. Преписката със събраните доказателства вече е изпратена на Специализираната прокуратура, каза наблюдаващият делото прокурор Красимира Кателиева: "По тази преписка са налични данни за извършени нарушения на Закона за общинската собственост от страна на кмета на община Поморие. Предвид обстоятелствата, че се касае за длъжностно лице - кмет, то компетентна да извърши проверка по случая и да се произнесе е Специализираната прокуратура в София. Затова с постановление от 19-и март тази година преписката е изпратена в Специализираната прокуратура".

Ако събраните доказателства по случая са достатъчно, Специализираната прокуратура може да образува до месец досъдебно производство, уточни прокурор Кателиева. Срещу строителството на хотел до градинката с паметника на Яворов в Поморие протестираха жители, а Общинският съвет в града отхвърли инвестиционното предложение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във