Параграф22 Daily

§22 Новини

Спецсъдът отново дава ход на делото за атентата в Сарафово

Прави се нов опит за старт на делото за атентата в Сарафово, при който загинаха шест души, а 37 бяха ранени. Вече почти година Специализираният съд не може да даде ход по същество, пише БГНЕС. На едно от последните заседания стана ясно, че пострадалите и близки на загиналите при атентата на летището в Бургас искат рекордно обезщетение в размер на близо 220 млн. лева.

На 18 юли 2012 година автобус с израелски туристи, които току що бяха кацнали на летище „Сарафово“ в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и извършителят на атентата. При инцидента бяха ранени 38 души.

В средата на юли 2016 г. обвинителният акт за терористичния атентат бе внесен в Специализирания съд. Подсъдими по него са Мелиад Фарах – ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан – с канадско и ливанско гражданство. Те са обвинени в помагачество към тероризъм. Двамата обвиняеми са обявени за международно издирване в ШИС по канала на Интерпол с червена бюлетина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във