Параграф22 Daily

§22 Новини

Среща на Сотир Цацаров с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с генералния директор на Европейската служба за борба с измамите  /ОЛАФ/  Виле Итала, който е на посещение в България по покана, отправена му от министъра на вътрешните работи и от главния прокурор.

Обвинител №1 и генералният директор на ОЛАФ обсъдиха по-ефективното провеждане на разследвания за защита на финансовите интереси на ЕС. Предмет на дискусия бяха както общото взаимодействие между МВР и прокуратурата, от една страна, и ОЛАФ, от друга, така и конкретни текущи разследвания. Договорен бе механизъм за пряка комуникация и подготовка на съвместните разследвания между Прокуратурата на Република България и ОЛАФ, чрез създаване на постоянно действаща контактна група от прокурори и служители на ОЛАФ. Очаква се първата среща на контактната група да се проведе в София до края на месец юли тази година.

В разговорите с г-н Итала участваха също заместникът на главния прокурор Иван Гешев и ръководителят на отдел „Специализиран“ към Върховна касационна прокуратура  Румяна Арнаудова. В програмата на визитата на генералния директор на ОЛАФ са предвидени и срещи с министъра на вътрешните работи и с председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ Димитър Георгиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във