Параграф22 Daily

§22 Новини

Сръбската наркогрупа "Америка" е вкарвала хероин през България, а в обратната посока - кокаин

Служители от Агенцията за сигурност, Управление "Криминална полиция" в Белград и Специализирания съд за организирана престъпност повдигнаха завесата около наркогрупата "Америка" и начините, по които членовете й са прекарвали дрога през територията на България до Сърбия. Лидерът на групата Веселин Райчевич и аверите му Имрлия Алили, Александър Стевич и куриера на бандата Ашим Юсуфи бяха задържани в ареста за 30 дни заради опасност да окажат натиск върху свидетели по делото.

Изяснено е, че Райчевич и Алили, наричан още Мерлин, от години контролират мрежа за трафик на хероин, скрит в дървени панели. Дрогата е била дистрибутирана в Сърбия, останалите балкански държави и Австрия.

Отговорник по логистиката в трафика е бил македонския гражданин Ашим Юсуфи, който в деня на ареста е влязъл в Сърбия през пункта Прешево с автобус от Скопие за Ниш. После с такси е стигнал до границата с България, където се е срещнал с българска гражданка. След това е отпътувал за Ниш, където си е купил билет за Белград. Той носил куфар, в който е пренасял опакован в целофан около 3 кг хероин. Този хероин е бил задържан по време на спецоперацията в Белград.

Имрли Алили - Мерлин е бил връзката с албанските престъпни кланове от Северна Македония, Косово, Черна гора и Албания, както и с техните мрежи в Холандия, Чехия и Словакия, които използвал за прекарването на дрога. От Европа към Сърбия и останалите балкански земи групата прекарвала кокаин, докато хероинът идвал основно от Албания и Македония в обратната посока.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във