Параграф22 Daily

§22 Новини

Стартира традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Стартира традиционната акция на полицията преди началото на учебната година   „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов.

Полицейски екипи от Областната дирекция на МВР са направили оглед на сигнализацията и маркировката по общини. Изпратени са писма за освежаването й в районите на училища и детски градини. Проведени са срещи с частните охранителни фирми, с които е обсъден въпросът за прецизен пропускателен режим в учебните заведения. Извършват се охранителни проверки на сградите на училищата с акцент създаването на ред и сигурност по време на учебните занятия.

Изготвени са графици за засилено полицейско присъствие в първия учебен ден и след това в районите на училищата за създаване на безопасни условия при придвижването на учениците. Системни проверки ще има и в питейните и увеселителни заведения за присъствие на малолетни и непълнолетни след установения час.

Периодът от 25 септември до 1 октомври е обявен за Седмица на превенция на детската пътна безопасност, а 30 септември -  за Ден на превенцията на национално ниво.

Facebook logo
Бъдете с нас и във