Параграф22 Daily

§22 Новини

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се срещна с италианския магистрат Алфонсо Сабела

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се срещна с италианския магистрат Алфонсо Сабела, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
По време на разговора Алфонсо Сабела е изразил добрите си впечатления от София. Той е отбелязал, че е за втори път в българската столица и вижда голяма промяна, развитие, подреден град с нова визия.

Двамата са обсъдили борбата с корупцията и мерките, които кметовете предприемат, за да ограничат лошите практики. "Насочваме усилия в намаляване на бюрократичната тежест и въвеждане на повече електронни услуги ", е казала кметът на София Йорданка Фандъкова. Според нея е много важен строгият контрол, както и в договорите с изпълнителите да се предвидят високи санкции, включително прекратяване при недобро изпълнение.

Алфонсо Сабела се включва активно в най-мащабната битка на държавата срещу мафията, като част от екипа на прокурор Джовани Фалконе в операцията "Чисти ръце" . По-късно е работил като съветник по темите прозрачност при управление на обществени средства на кмета на Рим Игнацио Марино.

Той е в София за премиерата на своята книга "Заразената столица", в която представя различни успешни практики в борбата си с мафията и корупцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във