Параграф22 Daily

§22 Новини

Стрелецът от Лясковец се нахвърли на свидетели в съда, заседанието протече със скандали

Скандално заседание във Великотърновския съд. 54-годишният стрелец от Лясковец Петко Петков, който е обвиняем за смъртта на командоса Емил Шарков нападна с обиди и ругатни ученици, призовани да свидетелстват. Вместо в час, шестима ученици от гимназията в Лясковец днес бяха в съдебната зала. Те бяха призовани като свидетели от защитата на Петко Петков и трябваше да разкажат страхували ли са се от него.

„Аз лични конфликти нямам с този господин. Той твърди, че децата са го замеряли, чупили са му прозорците, но това не е вярно. Бях призован в съда, защото станах свидетел на една миналогодишна случка с въпросния господин, който замеряше децата с буркани, защото вдигали шум и го тормозели”, заяви Христо Панталеев.

Петков обвини децата в лъжа. Твърди, че децата са извършвали посегателства върху дома му и са го дразнели умишлено. В залата той се нахвърли с груби епитети върху едно от момчетата - свидетели. На свой ред, адвокатите на Петков обвиниха децата в промяна на разказите им днес и тези отпреди година. „Има разминавания. В крайна сметка свидетелските показания се обсъждат от съда и се преценяват от страните, с оглед на това как се интерпретират фактите”, заяви адвокат Виктор Костов.

В съдебната зала бяха и родителите и съпругата на убития командос Емил Шарков. Обясниха, че не чакат мъст, а се осланят на българското правосъдие.

Процесът ще продължи четири дни. В края на седмицата се чака и присъда.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във