Параграф22 Daily

§22 Новини

Стремежът е равномерно полицейско присъствие за гарантиране сигурността на гражданите

Работната среща, в която участваха и началниците на 12- те районни управления в състава на ОДМВР-София, се проведе в изпълнение на набелязаните мерки, оповестени от министъра на вътрешните работи Валентин Радев след посещението му в Ботевград. Основна цел на дискусията бе запознаване с обстановката в отделите общини, обсъждане на проблемите и набелязване на съвместни мерки и конструктивни решения за преодоляването им.

Нашият стремеж е да осигурим равномерно присъствие на полицейски служители, така че да гарантираме спокойствието и сигурността на жителите на  цялата област. В тази посока Министерството на вътрешните работи полага непрекъснати усилия, посочи ст. комисар Петър Грошлев, ВПД директор на ОДМВР-София. Като пример той посочи, че от комисията за щатно и кадрово обезпечаване са одобрени направените искания и предвид силния кадрови дефицит, приоритетно е  утвърдено обявяването на конкурс за постъпване на държавна служба за пет щатни бройки по ЗМВР и едно ЛРТП в РУ- Ботевград.

Като основно затруднение кметовете посочиха недостатъчния брой полицейски служители, обслужващи територията на съответните общини. Те изразиха задоволство от тясното сътрудничество и много добра комуникация с органите на полицията по места, като акцентираха върху ползите от видеонаблюдението, особено  по отношение на опазване на обществения ред. Представителите на местната власт единодушно заявиха готовност и занапред да оказват подкрепа според законовите си правомощия.

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров изрази удовлетвореност от видимите усилия на областната дирекция за справяне с посочените проблеми. Той изказа увереност, че  поетият курс ще продължи в положителна посока и ръководството на МВР ще направи всичко възможно за кадровото обезпечаване на районните управления в областта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във