Параграф22 Daily

§22 Новини

Строителният контрол не установи нарушения на строежа край "Алепу"

От Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас не установиха нарушения на строителния обект в местността "Алепу", по-известна като "Шофьорския плаж". В момента строителна фирма изгражда там укрепително съоръжение за спиране на свлачищните процеси, съобщи БНР.

Строежите край къмпинг “Арапя“ в местността "Алепу" трябваше да трябваше да бъдат спрени със заповеди на общинските администрации в Созопол и Царево след проверка на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) преди седмица заради установени нередности в техническата документация и неспазване на последователността на проекта. Строителните дейности обаче продължиха дори и през празничните дни с аргумент, че се извършват укрепителни дейности на плажа.

Тази сутрин в местността "Алепу" отидоха инспектори от Районната дирекция за национален строителен контрол в Бургас заради сигналите за възобновено строителство.

На три места по места по Южното Черноморие в най-студения месец януари започна строителството на ваканционни селища и строителни бази. Това бяха местностите "Алепу" и "Арапя". Бетон се изля и в района на село Синеморец. Също през януари на къмпинг “Смокиня“ бяха заравнени пясъчните дюни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във