Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдят мъж за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, закана с убийство на полицаи и хулиганство

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Г.Н. за това, че на 02.01.2019 г., в град Дебелец, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, с която му е била наложена мярка да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо майка си – упражнил психическо насилие, като предизвикал скандал с майка си и започнал да удря и да троши холната секция в жилището й, и упражнил физическо насилие като й нанесъл удар с ръка в главата - престъпление по чл. 296 от НК.

Повдигнато му е обвинение за това, че по същото време и място  се заканил с убийство на длъжностни лица – двама служители на Участък „Килифарево“ при РУ на МВР В.Търново при и по повод изпълнението на службата и функциите им и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му - престъпление по чл. 144 от НК;

Прокуратурата е предала на съд Г.Н. и за това, че на 02.01.2019 г. в гр. Дебелец и в гр. В. Търново, при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – предизвикал скандал с майка си, унищожил мебели в жилището й, нанесъл удар с ръка на майка си, отправил заплахи и псувни към служители на РУ гр. Велико Търново в ОД на МВР гр. Велико Търново, като по време на задържането му и на съпровождането му, и в сградата на РУ на МВР В. Търново, в помещението за задържане, отправил обиди към цялата полиция, обиждал и псувал полицейските служители, като посягал да ги рита, обидил и ритнал дежурният лекар от ЦСМП В.Търново, който бил дошъл, за да го прегледа, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във