Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдия-изпълнител изхвърля от домовете им четири руски семейства в Приморско

 

Днес в Районния съд в Царево ще се проведе публичен търг за продажбата на чеитири апартамента, собственост на руски граждани. В сигнал до Районната прокуратура в Бургас, частните собственици твърдят, че са измамени от дружеството "Евро Холидейс", което е ипотекирало имотите им в полза на българска банка. Жилищата са в луксозен хотелски комплекс в Приморско. 

Руските граждани са закупили жилищата през 2008 година, без да знаят, че фирмата, която ги продава, е изтеглила кредит срещу ипотека на имотите им. Година по-късно акционерното дружество „Евро холидейс“ е обявено в несъстоятелност, а  сега апартаментите ще бъдат разпродадени на търг като щетите за руските граждани възлизат на 240 хиляди евро, каза адвокатът на потърпевшите Олег Атанасов:

"Четиримата руски граждани, мои клиенти, се чувстват измамени, тъй като те са си платили всички пари по предварителните договори, след което в нотариални актове, продавачите от фирмата, която днес вече е в несъстоятелност, са поели ангажимента, че ще закрият ипотеките. Клиентите са се подписали на нотариалните актове, живели са спокойно от 2009 година до преди няколко месеца, след което частен съдебен изпълнител им изпраща покани за доброволно изпълнение, защото апартаментите им ще бъдат продадени на публичен търг."

Сред собствениците на фалиралата фирма е бившият областен управител на Бургас Васил Камберов. В сигнал до Районната прокуратура в града руските граждани обвиняват него и двамата му партньори в измама с цел причиняване на имотна вреда.

Четете още

Банкеръ Daily

Държавата на убийствената истина

Шефът на митниците Ваньо Танов си отиде при съмнителни обстоятелства подобно на Мишо Бирата. Още »
Банкеръ Weekly
тренд

Банковите служители бягат при фирмите

Най-високо платеният сектор вече се срина до третото място. Още »
Параграф22 Daily

Юрист постави на място разгащил се частен съд, надул стар дълг осем пъти

Колекторска фирма не успяла да ощави длъжник, само защото е действащ юрист Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във