Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдийската колегия на ВСС не успя да избере председател на Софийския градски съд

Съдийската колегия на ВСС, на основание чл. 194б, ал. 1 от Закона за съдебната власт, проведе изслушване за избор за назначаване на длъжността „административен ръководител - председател“ на Софийски градски съд, в който участват атестираните кандидати – съдии в СГС - Евгени Димитров Георгиев и Светлин Велков Михайлов.

Съдийската колегия на ВСС, с 5 гласа „за“ съдия Евгени Димитров Георгиев, 2 гласа „за“ съдия Светлин Велков Михайлов и 7 гласа „против“ двамата кандидати, не избра административен ръководител – председател на Софийски градски съд.

Все още няма наказани за случилото се в градския съд, припомни по време на дебата преди гласуването председателят на ВКС Лозан Панов и продължи, че вместо това са раздавани индулгенции. Всичко това демотивира, посочи Панов и заяви, че Светлин Михайлов е скандално прославил се.

Седвалин Мавров подкрепи по време на дебата Светлин Михайлов и заяви, че вероятно винаги ще има недоволни, защото управлението на СГС е много тежка задача. Скоро, заради външните въздействия няма да има кандидати за ръководители в системата, продължи още Мавров.

Цветника Пашкунова на свой ред заяви, че подкрепя Евгени Георгиев и припомни професионалните му качества. А Атанаска Дишева, която също подкрепя Георгиев, допълни, че той добре познавал градския съд. По-подходящ за поста и според Красимир Шекерджиев бил Георгиев.

След гласуването Светлин Михайлов заяви, че няма да се кандидатира отново в следващата процедура, а за Георгиев било рано да отговори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във