Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдийската колегия на ВСС одобри среща с Виктор Шахтер, президент на Фондацията за устойчиво развитие на правораздаването

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет одобри провеждане на среща на членовете ѝ с Виктор Шахтер – президент на Фондацията за устойчиво развитие на правораздаването. Тя ще се проведе на 25.09.2017 г., в рамките на посещение на г-н Шахтер в периода 24.09.2017 г. – 1.10.2017 г., когато е предвидено провеждане на конференция „Съд и медиация“.

Програмата на г-н Шахтер предвижда също срещи с ръководители на съдилища и адвокатура, представители на изпълнителната власт и омбудсмана, на които да се обсъдят конкретни действия, подкрепящи по-голямото използване на медиацията от съдилищата. Колегията одобри участието на съдии от Окръжен съд – Варна, Окръжен съд – Благоевград, Окръжен съд – Смолян, Окръжен съд – Добрич, Окръжен съд – Велико Търново, Окръжен съд – Пловдив, Районен съд – Плевен, Районен съд – Балчик, СГС, СРС и други за участие в конференцията „Съд и медиация“ и в обученията па темата с участието на г-н Шахтер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във