Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът остави в ареста левскаря, задържан за хвърляне на бомба на стадиона

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", на Йордан Исаев, който беше задържан за хвърлена бомбичка на мача "Левски" - ЦСКА, предаде "Фокус".

Повдигнато му е обвинение за тежка телесна повреда по хулигански подбуди. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години, заяви вчера прокурор Емилия Русинова. Тя отбеляза, че са установени множество свидетели, които дават показания за поведението на задържания след извършване на деянието. Според събраните досега данни дрехите, бомбата и маската са му дадени от непознато за него лице, обясни прокурор Русинова. Задържаният не е познат на МВР, няма регистрации, не е осъждан, каза още Русинова.

От хвърлената бомбичка по-сериозно пострада служителката на жандармерията Гергана Зашева. Тя вече е по-добре, възстановява се и по думите й "инцидентът не е успял да я пречупи". Гергана благодари на колегите и близките си, които през цялото време са били до нея и допълни, че готова отново да охранява подобни мероприятия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във