Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът пусна на свобода зетя на Георги Дросев, близък до Митьо Очите

Съдът пусна от ареста Божидар Москов – един от обвиняемите от „групата на Тачо”. Решението взе окончателно Апелативният специализиран наказателен съд в четвъртък. Той потвърждава определението на долната инстанция, взето седмица по-рано. А то е нова мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 5000 лева.

През октомври Божидар Москов бе един от групата арестувани за разпространение на наркотици, като според държавното обвинение ръководител й е Станислав Панайотов-Тачо.

Съдът е преценил, че Москов не е толкова опасен. Взел е предвид, че у него е открито незначително количество марихуана. Друг аргумент, изтъкнат от защитата, е, че на обвиняемия му се е родило дете на 6 октомври.

Всъщност Божидар Москов е женен за Нели - дъщеря на Георги Дросев. Последният е близък до Димитър Желязков-Митьо Очите.

Дросев влезе в „Аркус-Сигурност” на мястото на застреляния гард на Очите Александър Алексиев. Последният бе убит при престрелката през юни 2016 г. в ресторанта „4 You” в Слънчев бряг. Митьо Очите дори е бил на сватбата на Божидар Москов, показа Би Ти Ви. Кум на Москов пък е соченият за лидер на наркогрупата Станислав Панайотов.

Към момента прокуратурата обвинява осмина души като участници в бандата, която действала на територията на Бургас и Поморие. Ролята на Божидар Москов била да пласира марихуана, но и да събира пари от нередовни дилъри. Официално Москов работи като продавач-консултант в автофирмата на тъст си Георги Дросев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във