Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът в Бургас остави в ареста Милен Стойчев, извършил измами чрез фалшиви профили в интернет

Районният съд в Бургас наложи постоянна мярка "задържане под стража" спрямо Милен Стойчев /38 г./, измамил десетки хора чрез фалшиви профили в сайт за запознанства и във Фейсбук. Там той ползвал снимка на младо момиче и се представял с името "Мария Василева". Първоначалните контакти събирал в сайта за запознанства, след което разговорите прехвърлял във Фейсбук. Задържаният успял да се свърже с десетки мъже, на които разказвал, че бедства в Гърция и моли за помощ, за да се прибере спешно в България. Милен Стойчев е предоставил банковата сметка на баба си, която също се казва Мария Василева /74 г./. Така, тези, които изпращали пари били подмамени, че помагат на "бедстващата жена".

По сметката са изплащани суми от 10 до 250 евро. Измамените са около 100 души, като общата сума е близо 40 000 лева. От съда казаха, че съществуват доказателства, че обвиняемият извършва измами по горепосочената схема още от 2014 година. Направено е искане за разкриване на банковата тайна спрямо обвиняемия, тъй като е вероятно той да има и други сметки в различни банки. Работи се и по въпроса, че възможни измами са били извършени от обвиняемия, но по друга схема.

Престъплението, за което Милен Стойчев е привлечен като обвиняем е "тежко" умишлено престъпление по смисъла на закона, като за него се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от една до шест години, посочиха магистратите. Според тях има опасност мъжът да извърши ново престъпление или да се укрие. Става въпрос за личност със завишена степен на опасност, казаха от съда.

Милен Стойчев е трайно безработен, от 6 години има един месец трудов стаж. Към момента обвиняемият не е могъл да даде обяснения за произхода на сумите, постъпвали по банковата сметка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във