Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът в Стара Загора не даде ход на делото срещу д-р Иван Вуцов

Районният съд в Стара Загора не даде днес ход на делото срещу доктор Иван Вуцов, защото той е нередовно призован и не се яви в съдебната зала. Според прокурор Надежда Белчева обвинението срещу него е за тежко умишлено престъпление и ако следващия път не се яви в съдебна зала, може да бъде доведен принудително или да му бъде променена мярката за неотклонение, която сега е "подписка".

Прокурор Надежда Белчева е внесла обвинителен акт срещу мнимия кардиолог за периода от юни 2010 до декември 2013 година, когато доктор Вуцов е използвал фалшивата си диплома по кардиология пред Университетската болница в Стара Загора и частната болница "Тракия". Периодът от 1996 г. до 2010 г. е покрит с давност, обяснява прокурор Белчева:

Тъй като е до осем години наказанието, ако са изтекли десет години от извършване на престъплението, вече не може да бъде образувано наказателно преследване.

Към настоящия момент д-р Вуцов работи в бургаската болница "Бургасмед", където ще получи призовка за следващото съдебно заседание. Призованият за свидетел по делото професор Алексей Алексеев – заместник-ректор на Медицинска академия, заяви за "Хоризонт", че през последните две години фалшифицирането на медицински документи се е увеличило рязко. Само през 2015 г. той се  е явявал като свидетел по 26 дела за подобни случаи като този с д-р Иван Вуцов.

Мнимият кардиолог продължава да стои в регистъра на Районната здравна инспекция като специалист по "вътрешни болести" и "кардиология", въпреки че името му не фигурира в националните регистри и въпреки специалното писмо до инспекцията в Стара Загора от Медицинска академия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във