Параграф22 Daily

§22 Новини

Свидетел по „Суджукгейт" пред bTV: Фирмите ми бяха съсипани от актове

Антон Проданов е човекът, който по думите му, в продължение на няколко години е давал суджуци, пастърма и филе на Живко Мартинов. Той е един от свидетелите по делото „Суджукгейт" срещу Живко Мартинов. „Лично от мен е искал суджуци, в офиса на Мартинов. Готов съм да седна на полиграф, за да докажа думите си“, заяви Антон Проданов. „Бях подложен на жестоки проверки. Фирмите ми бяха съсипани от актове“, посочи още той за bTV.

След като цялата тази ситуация беше затворена за мен, но след като Кирил Костов като буден гражданин е написал един сигнал и аз бях извикан от служители на МВР и ДАНС и бях разпитан, аз нямаше как да лъжа и да крия и съм казал истината и съм представил документи как Живко Мартинов е искал от мен суджуци, меса и т.н. Мотивът беше, че трябва да бъдат направени по специална рецепта и че ги иска за премиера Бойко Борисов. Въпреки че главния прокурор каза, че премиерът не е взел нито един суджук. Не знам как не го е срам Живко Мартинов да лъже така.

Да приемем, че по това време Живко Мартинов е бил власт имащият тук. Виждал съм какво се е случвало с други хора, виждал съм по какъв начин работи. Цялата кадрова политика на всички служби в Добрич бяха негово дело. Той назначавеш всички ръководители, присъствал съм на договорки кой как да бъде смачкан и т.н. Така че съм знаел какво ме чака, а и той самият ми го е казвал - че по-добре да си мълча, да дам каквото трябва, защото така трябва.

След като му се повдигна обвинението както на мене, така и с всички свидетели по това дело, натискът стана огромен, както от службите, от прокуратурата в Добрич, НАП Варна, които са плод на кадруването на Живко Мартинов. Наново актове, наново ревзии, наново проверки, сигнали. Не знам вече колко досъдебни са ми образували и колко проверки.

За да мога да бъда дискредитиран както аз, така и всички останали свидетели по това дело и да може делото да приключи без присъда. С идеята, може би за това се бави това дело, за да може да им стигне времето да действат срещу нас, заключи обраният бизнесмен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във