Параграф22 Daily

§22 Новини

Табелите с автомобилните номера свършват до месец

Регистрационните табели на КАТ свършват до края на ноември. Договорът с фирмата, която произвежда и доставя номерата за колите, изтече в края на август. Изборът на нова е блокиран заради няколко обжалвания на търга, съобщи Нова телевизия.

Всеки ден се произвеждат между 4 и 5 хиляди номера в зависимост от заявките на КАТ за това колко точно коли чакат регистрация. Средно на месец са нужни около 100 000 табели.

В края на август договорът на избраната фирма изтече, а с това приключват и поръчките. Все още в складовете на КАТ табели има и регистрацията на коли засега тече нормално. Само в столицата на ден се регистрират десетки автомобили.

„На ден обслужваме около 300 автомобила. Новите са около 50-60 до 70, другите са употребявани”, обясни Златко Златанов от „Пътна полиция”-София. За да продължи работата на каналите нормално, спешно трябва да се намери кой да произвежда номерата.

Още през февруари започна нов търг за избор на фирма, която да снабдява КАТ с табелите, но след три обжалвания обществената поръчка блокира.

МВР обмисля да мине на пряко договаряне с производителите на табели, докато не започне нов конкурс, а сегашният ще бъде прекратен. За снабдяване с номера за колите са поканени 5 фирми и до дни се очаква да предложат срещу каква сума могат да доставят табелите.

От МВР уверяват, че в големите градове табелите ще стигнат до края на ноември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във