Параграф22 Daily

§22 Новини

Тежки болежки отложиха делото срещу кмета на Куклен и Надежда Минчева

Заради заболяване на две основни фигури, делото за подкуп срещу кмета на Куклен Костадин Павлов и бизнесдамата Надежда Минчева бе отложено за 2-ри ноември. Подсъдимият кмет се оказа с тежко неврологично заболяване и изострена дископатия, поради здравословни проблеми в съда не се яви и ключовият свидетел Ангел Ярев, за когото обвинението твърди, че е бил посредник в корупционните практики, съобщава Радио-Пловдив.

Страните бяха единодушни, че при това положение процесът не може да стартира, което бе прието и от съдебния състав. Единствено недоволна бе другата подсъдима - бизнесдамата Надежда Минчева, която заяви, че от месеци се готви да опровергае неверните, според нея, обвинения и се е надявала това да стори днес.

Според прокуратурата Костадин Павлов е получил на два пъти подкуп, докато е бил временно изпълняващ длъжността кмет на община Куклен.  Срещу него са повдигнати общо четири обвинения - за получени два рушвета от Минчева - 3000 лв. и 1200 лв., за да упражни влияние върху член от комисията при възлагане на обществена поръчка за доставка на храни за детската градина и домашния патронаж в Куклен.

Другите обвинения са, че е превишил правата си и е облагодетелствал със 74 327 лв. фирма „Надежда 2000“ ЕООД на Надежда Минчева, както и че е скрил оферта за обществената поръчка, с което е ощетил друга фирма кандидат в конкурса.

От прокуратурата са категорични, че разполагат с убедителни и категорични доказателства за  купуване на обществена поръчка чрез даване и приемане на подкуп. Според данните,  това  на практика е станало чрез подмяна на офертата.

По делото са призовани 29 свидетели и 2 вещи лица. Съдебният процес ще продължи на 2-ри ноември.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във