Параграф22 Daily

§22 Новини

Тотална разпродажба на хотели в Търновско, 93 обекта са сложени на тезгяха

Най-голямата разпродажба на хотели в търновския регион тече в момента. На тезгяха са поставени рекордните 93 обекта, вкл. и и комплекси с по 4 звезди, сочи търновският вестник "Борба". Най-много хотели се предлагат в Арбанаси и Вонеща вода. Оферти за комплекси на територията на Велико Търново почти липсват. 4,5 млн. евро се искат в момента за „Рачев резидънс“ в Арбанаси. Комплексът има всички екстри, включително винарни и спа центрове. Разположен е на площ от над 5 хил. кв. метра, а цената заедно с оборудването е над 900 евро на кв. метър.

За продан е обявени най-големият хотел в Горна Оряховица  – „Раховец“. Искат му 1,3 млн. евро. 7-етажната сграда в самия център на града с разгъната площ от 5000 кв.м., но нейната цена за квадратен метър е далеч по-малка – 260 евро. Сред атрактивните оферти е и тази  на стойност 470 хил. евро за комплекс с 18 стаи до Килифаревския манастир.

Пет хотела и бившата почивна станция на Окръжния народен съвет, купена от затворения бизнесмен Георги Вълев, също са на тезгяха. 950 хил. евро пък е цената на бившето училище в Плаково, което функционира като хотел. За по 300 хил. евро се продават и няколко по-малки къщи за гости в Арбанаси, както и два малки хотела в Дебелец.

Едно от атрактивните предложения е на стойност от 180 хил. евро за малък хотел с градина в Емен. В съседство се продава и друго имение за туристи, но неговата цена е 150 хил. в европейска валута.

Нови собственици се търсят и за 6 комплекса за селски туризъм и 8 малки потела в Еленско около язовир „Йовковци“. Един от най-големите е в района на село Яковци и за него искат 750 хил. евро. Наполовина по-евтин пък е не по-малко атрактивен хотел в Средни колиби.

450 хил. евро е цената на култова къща за гости с басейн в село Велчево. За 550 хил. евро се продава и хотелски комплекс във Въглевци.

За продан е и недовършеният мотел край Балван на самия главен път София – Варна, за който искат 250 хил. евро.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във