Параграф22 Daily

§22 Новини

Това е нещо ново: Ученик от ГЧЕ" Васил Левски" обжалва наказанието си, наложено заради фалшиви медицински бележки

При закрити врата  днес бе гледана жалбата на Дейвид Билянов от Гимназията за чужди езици „Васил Левски“  в Бургас. Той и негови съученици водят дело срещу учебното заведение, като  обжалват наложената от училището заповед, с която преминават в самостоятелна форма на обучение. Причината за наказанието са фалшиви медицински бележки. Днес бе второто заседание.

Адвокат Лазов,който защитава Дейвид Билянов, не отговори днес на въпроси на журналисти, които останаха извън съдебната зала , след като Административният  съд уважи молбата на защитата, делото да се гледа при закрити врата. До сблъсък с журналиста Мануела Янева  от сайта Грамофона се стигна след като заседанието приключи, адвокатът тръгна по коридора и без конкретна причина я избута.

Обжалването възпрепятства изпълнението на наказанието, обясни адвокат Мариана Бузова, която представя гимназията: Докато трае обжалването, което между другото може да стигне до Върховен административен съд, на практика никой не може да наложи наказание на учениците, такава е законовата разпоредба. Т.е заповедта е висяща и това се отнася както за по-тежките наказания, така и за най-елементарно наказание, примерно забележка.Тези ученици, за които специално са делата за тези бележки, са 12-ти клас и най-вероятно докато приключат делата вече няма да са ученици на гимназията. На практика тази заповед няма да може да влезе никога в сила.Ние сме длъжни да се явяваме и да установим в крайна сметка каква е истината.

Припомняме, че учениците от Руската гимназия бяха предали на класния си ръководител фалшиви медицински бележки, за да извинят отсъствия. След това бе установено, че документите  са издадени седмица преди дванадесетокласниците  да отсъстват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във