Параграф22 Daily

§22 Новини

Трифон Владов ще е втори мандат административен ръководител на Районна прокуратура-Бяла

Висшият съдебен съвет с 20 гласа „за”, 1 глас „против” и 1 глас „въздържал се” избра прокурор Трифон Петков Владов за втори мандат административен ръководител на Районна прокуратура Бяла. Прокурор Владов има 17 години юридически стаж в органите на съдебната власт.

В представената Концепция за стратегическо управление на Районна прокуратура Бяла той заявява амбиция да работи съвестно, професионално, безпристрастно и достойно за постигане на стратегическите цели на Прокуратурата на Република България и на РП Бяла. Набелязва конкретни цели за развитие на прокуратурата: съкращаване на продължителността на разследването, запазване и увеличаване на броя на незабавните и бързи производства, продължаване на тенденцията за нисък процент на върнати дела и оправдателни присъди, провеждане на общи обучения и индивидуална работа с разследващите полицаи, спазване на етичните правила, включително продължаване на добрите практики в медийната политика.

На поставените му въпроси прокурор Владов отговори, че за пет години значително е намалял броят на върнатите от съда дела и постановените оправдателни присъди по обвинителни актове на Районна прокуратура Бяла. Изрази надежда за попълване на свободния щат на прокуратурата. Кандидатът съобщи, че експертна комисия вече е направила оглед на сградата на Съдебната палата и предстоят следващи действия.

Членът на Съвет Магдалена Лазарова изрази мотивирана подкрепа за кандидатурата на прокурор Владов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във