Параграф22 Daily

§22 Новини

Тригодишна условна присъда получи бивш директор, ощетил гимназия с 70 400 лева

Бившият директор на професионалната гимназия по икономика и туризъм във Велинград Александър Табаков получи тригодишна условна присъда с пет годишен изпитателен срок, заради причинени щети на учебното заведение в размер на 70 400 лв. Пазарджишкият окръжен съд го лиши и от правото да заема педагогическа длъжност за срок от три години, сочи БНР.

Делото се гледа при условието на съкратено съдебно следствие. Пред съда, Александър Табаков призна, че се е доверил на свой бивш ученик, като му е превел сумата от 70 440  лева за ремонт на спортната площадка, който в последствие така и не бил извършен. Парите са били преведени предварително, като Александър Табаков е подписал документ с невярно съдържание, че ремонтът вече  е извършен.

Обвинението на прокуратурата е, че в случая директорът не е положил достатъчно грижи за управлението на повереното му имущество, с което са настъпили материални щети за гимназията. Табаков е с 40-годишен педагогически стаж и до момента няма провинения. Пред съда той заяви, че през всичките години е възпитавал учениците си в доверие и е много разочарован от постъпката на бившия си ученик, който в момента се занимава със строителен бизнес.

Присъдата не е окончателна, но Табаков няма да оспорва съдебното решение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във